Nasıl kişisel marka olurum?
Kişisel Marka olmak demek; ünlü ya da fenomen olmak, başkası gibi olmaya çalışmak değil. Etkilemek istenilen hedef kitleye özel; görsel imajı, sözel kimliği ve dijital dünyada görünürlüğünü planlama süreci demektir. Bu eğitim serisinde; Dijital dünyada yeni nesil kişisel markanı nasıl oluşturabilir? Nasıl büyütebilir? ve en önemlisi kişisel markanı nasıl yaşatabilirsin? sorularını konuşuyor ve uyguluyor olacağız.
Kişisel Marka; insanların seni gördüğünde seninle ilgili akıllarına gelen her şey olarak nitelendirilebilir. Kişisel markalaşma yolunda atılacak en önemli adım ise “Kişisel Farkındalık” tan geçiyor. Eğitimde öncelikli olarak kendini tanıma ve kişisel farkındalığı arttırmanın yollarını ararken; Ben kimim? Ne istiyorum? Neyi hedefliyorum? Diğerlerinin gözünde olan algımın farkında mıyım? Güçlü yönlerim neler? sorularını kendimize soracağız. Kişisel Marka Oluşturma Eğitimine Kimler Katılabilir? Öğrenciler Çalışanlar Yeni mezunlar Profesyoneller Kendisi geliştirmek isteyen herkes kişisel markasını oluşturmak için Özge Mardi ile marka oluşturma yolculuğuna çıkabilirler. Eğitme katılım için hiç bir ön koşul yok “Hayalleri Olan Tüm İnsanları Bekliyorum”.
SIKÇA SORULAN SORULAR — Dersler hangi formatta gerçekleşecek? Online canlı yayın, yayının tekrarı video eğitim olarak Superpeer.com da ÜCRETLİ abone olduğunuz süre boyunca tüm derslerin kayıtlarını izleyebileceksiniz. — Ders içeriği ne olacak? Slide üzerinden konu anlatımlı ve Adobe programları ile uygulamalar ile gerçekleşecek. — Müfredat ya da konu listesi var mı? Evet var. — Dersler nasıl planlanacak ve uzunluğu ne kadar olacak? Dersler haftada 1 gün Perşembe günleri saat 20:00–21:00 arasında karşılıklı etkileşime bağlı olarak en az 1 saat sürecek.
Kişisel Marka olmak ne demek? Güçlü ve Zayıf Yönlerin
Kişisel marka olma yolculuğu, kişinin kendi gelişimi yolunda “kendinin daha iyi versiyonu” olmak için yaptığı bir yatırım sürecidir. Yetenekli olmak, donanımlı olmak önemli, ama bunu hedef kitleye. gösterebilmek daha da önemli. Kendini bir hizmet, ürün, marka gibi düşünmeye başladığında, mesleki olarak yapmak istediklerini daha hızlı ve hedef odaklı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Güçlü yönlerin Seni diğerlerinden ayıran noktalar neler? (Yetenek, sertifika vb.) Diğerlerinden hangi alanda daha iyisin? Ne tür kaynaklara kişisel olarak erişimin var?
Çevrendeki insanların (Yönetici, iş arkadaşı vb.) güçlü olduğunu düşündüğü noktalar neler? Gurur duyulacak bir başarı senin için neyi ifade ediyor? Seni başkalarından ayıran değerler nelerdir? Zayıf yönlerin Kendine güvenmediğin için yapmaktan çekindiğin işler neler? Çevrendekiler seni hangi konularda zayıf buluyor? Eğitim hayatın ve becerilerinle ilgili kendine tamamen güvenebildiğini söyleyebilir misin? Çalışma yönteminde negatif olduğunu düşündüğün noktalar nelerdir? Alanında seni geriye çeken kişisel özelliklerin var mı? Bu sorulara cevap verirken de kendi bakış açını ve çevrenin bakış açısını düşünmelisin. Çevren, zayıf noktalarını görüyor mu? İş arkadaşların sürekli önemli konularda önününe geçiyor mu? Bu soruları birlikte yanıtlayalım.
Frsat alanlarını kendi belirle! Çalıştığın sektör gelişme gösteren bir sektör mü? Bu sektör içerisinde nasıl avantaj sağlayabilirsin? Hangi teknolojik yenilikler sana yardımcı olabilir? Sana yardım edebilecek ve önerilerde bulunabilecek önemli bağlantıların var mı? Şirketinde hangi eğilimleri (yönetimsel vb.) gözlemlemektesin ve bunlardan sen nasıl fayda sağlayabilirsin? Müşterilerin şirketinle ilgili bir şikayeti var mı? Varsa, çözüm üreterek kendine fırsat yaratabilme şansın var mı? İş arkadaşlarının gözden kaçırdığı veya başarısız olduğu önemli bir nokta var mı? Varsa, sen bu konularda kişisel gelişimin için artı bir değer sağlayabilir misin? Faydalı olabilecek olası “Fırsat alanları” Çevreni genişletebileceğin organizasyonlar, eğitimler, konferanslar, Yeni bir rol ya da proje, topluluk içerisinde konuşma yapmak, Mevcut projelerin bir kısmını üstlenerek tecrübe kazanma.
Kişisel Marka’nız, LinkedIn güncellemelerinizden, web sitenizin blog yazılarına kadar oluşturacağınız içeriklerin tutarlılığını sağlama. Alson’a göre kişisel hesabınıza ve şirketinize ait sosyal medya paylaşımlarınız tutarlı ve aynı hizada olmalıdır. Cesur musunuz? Komik misiniz? Tutkularınız nelerdir? Yayınlarınız kişiliğinizi yansıtmalı. Tutarlılık zorunluluktur, çünkü olduğunuz yerde herkes için zirvede olmanızı sağlar. Mead, “Kişisel Marka’nızın anahtarı, tutarlılığın anahtarı” diyor. Tutarlı olmanın çerçevesini birlikte oluşturalım.
Sen de profesyonel yaşamında kişisel marka olmak istiyorsan buradan eğitimime katılabilirsin.
Yazımı beğendiyseniz alkış kısmına basıp bana destek olabilirsiniz. 50 kez alkış yapabileceğinizi biliyor muydunuz?
instagram: https://www.instagram.com/ozgemardi/?...
videmy: http://www.videmy.com
Youtube kanalım: https://www.youtube.com/c/OzgeMardi